Vi stöttar Majblommans Riksförbund
OMD Sweden
14 July 2023

Majblomman är en svensk organisation som sedan 1907 har hjälpt barn i familjer där det finns svårigheter med att få pengarna att räcka till. Varje år delar dem ut ekonomiskt stöd som hjälper ca 20–25 000 barn varje år. Det kan handla om att hjälpa till med fotbollsskor, vinterjacka, barnkalas eller en fritidsaktivitet. Något som Majblomman kan se att det finns ett ökat behov av under det senaste året när det blivit allt svårare för fler familjer att få ekonomin att gå ihop för de mest basala utgifterna.

Majblomman har varje år en insamling som till viss del även inkluderar att barn hjälper till med insamlingen genom att sälja majblommor – varje år med en ny och unik design som också görs av ett barn.

OMD är stolta över att få samarbeta med Majblomman och få vara med och utveckla deras kommunikation som bidrar till att fler barn får ekonomiskt stöd. Vi är även företagspartner, vilket vi tycker att fler kan bli.

2023 nåddes en toppnotering på 76 miljoner kronor i insamling. Så här säger Åse Henell, Generalsekreterare på Majblommans Riksförbund, om vad som har bidragit till den stora insamlingen i år?

”Innan insamlingen startade så var vi oroliga att inflationen skulle göra att man inte var lika benägen att ge, men det visade sig att vi inte hade fog för vår oro. Sen var det också kul att vi uppmärksammades genom den backning Murhaf fick. Vår insamling bygger på många bäckar små, de flesta säljer för ca 1800 kronor per barn men aldrig hade vi kunnat gissa oss till att någon skulle sälja för 5 miljoner kronor som Murhaf gjorde. Det var en chock.”

 

”Samarbetet med OMD som kommunikationsbyrå är oerhört viktigt för Majblomman. Vi ska ju dela ut så mycket som möjligt av våra insamlade medel till barn och därför är vi väldigt restriktiva med de kostnader vi drar på oss. Varje krona in är en gåva. OMD hjälpte oss att förhandla stora rabatter vilket gjorde att vi dels kunde nå ut till fler köpare, men också genom att ge den summan från alla rabatterna vidare till Majblommans insamling för behövande barn. Nu kommer OMD även hjälpa oss med att bygga upp vår löpande insamling över hela året genom månadsgivare.”

 

”Det känns fint att få vara med och stötta en organisation som betyder så mycket för så många barn runt om i Sverige. Vi gör detta helt pro bono för Majblomman så det finns mycket hjärta och engagemang för oss på OMD i det här samarbetet.” Säger Ulrika Jangblad som är Client Manager på OMD Göteborg och leder med samarbetet med Majblomman.

Stay in the know

Sign up
Successfully subscribed! Thank you!