OMD nummer ett i RECMA Sverige 2023
OMD Sweden
11 April 2023

I RECMAS första upplaga 2023 av deras effektmätning Network Diagnostic Report Sweden rankas OMD som nummer ett för tredje året i rad.

 

RECMA är ett globalt oberoende undersökningsföretag som två gånger per år publicerar deras Network Diagnostics Report. Den bygger på en utvärdering av 700 byråer på 47 marknader. Med hjälp av ett flertal mätvärden erbjuder rapporten ett kvalitetsindex för mediebyråer som inte fokuserar på kvantitativa mätvärden som aktivitetsvolym eller ekonomiska resultat.

Mätetalen berör två stora områden, vitalitet och struktur. Där den första handlar om nykundsbalans över 12 månader, tillväxt över tre år, kundernas tillväxt, marknadsandel i branschen, pitchdeltagande, tävlingsvinster samt ledarskapets kompetens och expertis på byrån. Struktur mäter bland annat digital expertis, data och analys, antalet stora annonsörer på kundlistan, relation och synligheten för topp tre kunder. Samtliga områden resulterar sedan i kvalitetspoäng som sammanställs.

I den första upplagan av RECMA Network Diagnostics Report 2023 listades 13 byråer i Sverige. Utav dem rankades OMD till nummer ett i Sverige och som den enda Dominanta ledaren på marknaden där OMD fick hela 23 kvalitetspoäng i undersökningen vilket ger ett gap på motsvarande 35 % till den näst högst rankade byrån på listan.

Helena Juhlin Pink, vd på OMD Sverige kommenterar utmärkelsen med orden:

”RECMA går igenom en hel del områden som är relevanta för mediebyråers tillväxt och att vi på OMD rankas som etta på svenska marknaden är väldigt hedrande i den hårda konkurrens som råder. Det här talar om för oss att vi är på rätt väg och att vi ska fortsätta med det arbete vi gör för att hela tiden ligga i framkant som en strategisk partner till våra kunder.”

Stay in the know

Sign up
Successfully subscribed! Thank you!