SMW Årets Kampanj: Oddset / “The Janne Walk”

Att göra avtryck i den mest överkommunicerade branschen som finns är svårt. Att göra det med en betydligt mindre budget än konkurrenterna är ännu svårare. Med kampanjen The Janne Walk lyckades vi och Oddset med bägge!

Oddset har länge varit en sponsor av herrlandslaget i fotboll, det är ett partnerskap som sträcker sig över 60 år bakåt i tiden. Traditionellt sett har det inneburit att vår logga har synts runtomkring planen och på spelarnas tröjor. Inför VM 2018 valde vi dock att nyttja vårt sponsorskap på ett helt annat sätt. Vi fokuserade på det värde som Oddset faktiskt skapar, att föra spelare närmare spänningen.

Vi samlade in fotbollssveriges kollektiva kunskap via en kampanjsajt och delade med oss av den till förbundskapten Janne Andersson under hans morgonpromenad till jobbet vid Friends Arena. Något som gjordes via specialbyggda digitala utomhus skylt.

Jannes reaktioner filmades och spreds tillbaka till fansen via Sveriges största sporttidningar och sociala medier, en typ av kommunikation och en kreativ användning av media som tidigare inte hade setts i branschen. Det här ledde till att vi lyckades vinna konsumenternas hjärtan och öka kärleken till varumärket med 107%!

Back to news

Stay in the know

Sign up
Successfully subscribed! Thank you!