OMD välkomnar ny VD
OMD Sweden
10 May 2022

Helena Juhlin Pink tillträder som ny VD på OMD. Helena kommer närmast från en roll som senior strateg och rådgivare inom digital affärsutveckling, och har mer än 15 års erfarenhet av att driva digitala affärer för några av världens mest framgångsrika varumärken såsom Google, Expedia, Adobe och Spotify

 

Helena var en av de första medarbetare som Google rekryterade till den nordiska marknaden 2005. Sedan dess har hon arbetat och levt på olika platser i världen. I London hade Helena en chefsroll inom först Nokias och sedan Expedias online-försäljning. I San Francisco ledde hon Adobes B2B e-handelsförsäljning av Creative Cloud och tillbaka i Stockholm hade hon en roll som global varumärkeschef för Spotify’s Soundtrap.

De senaste åren har Helena verkat som strategisk rådgivare och stöttat varumärken i deras digitala tillväxt. I den nya rollen som VD för OMD ser hon fram emot att arbeta i en organisation som samlat så många skickliga strateger och specialister under samma tak.

”OMD har ett fantastiskt team av riktigt kompetenta och drivna människor. Det känns väldigt roligt att ha fått förtroendet att bli deras ledare.

VD för Omnicom Media Group Sweden, Fredrik Eriksson, instämmer:

”Helena har en spännande bakgrund där hennes erfarenheter från globala ledande varumärken och djupa förståelse för vad som krävs av varumärken för att vara framgångsrika idag, kommer att vara en stor tillgång för OMDs fortsatta resa. Vi ser mycket fram emot att ha henne hos oss”.

 

Helena Juhlin Pink tar över rollen som VD från april. Hon kommenterar vidare:

”Vi lever i en speciell tid och världen omkring oss förändras i snabb takt. Hållbarhet, fortsatt digital utveckling, och pågående geopolitiska utmaningar är bara några av de frågor varumärken arbetar med just nu. Mina tidigare erfarenheter har gett mig ovärderlig lärdom och kunskap om hur man som varumärke möter sin kund i en ständigt föränderlig omvärld. Jag ser fram emot att ta med mig denna kunskap och leda OMDs vassa team i sitt fortsatta arbete med att bli en ännu starkare partner till våra kunder. ”

OMD är Sveriges ledande mediebyrå som levererar insiktsbaserade kommunikations-lösningar och hjälper sina kunder att bygga starkare varumärken och tillväxt.

 

Kontaktperson:

Fredrik Eriksson, CEO OMG

[email protected]

0704105905

 

Stay in the know

Sign up
Successfully subscribed! Thank you!

By continuing to use the site you agree to our privacy policy