Media agentūra OMD tapo Įvairovės Chartijos nare Lietuvoje

Prie Įvairovės Chartijos Lietuvoje prisijungė pirmoji media agentūra šalyje – ja tapo pasaulinės media agentūros OMD biuras Lietuvoje. Įvairovės chartija – tai nevyriausybinė organizacija, vienijanti privataus, viešojo ir NVO sektoriaus organizacijas, siekiančias kurti atvirą ir įtraukią darbo aplinką bei stiprinti savo socialinę atsakomybę. Ši Europos Komisijos iniciatyva veikia 26 Europos sąjungos šalyse.

Žiniasklaidos planavimo ir pirkimo agentūra OMD prisijungė prie jau narėmis esančių verslo įmonių, tokių kaip „Swedbank“, „Rimi Lietuva“, „Reitan“, „Western Union Processing Lithuania“ „Moody’s Lietuva“, „Phillip Morris“, naujienų portalas „15min.lt” ir kitų, taip pat valstybinių institucijų ir įmonių, NVO organizacijų – VĮ „Lietuvos tarptautiniai oro uostai“, AB „Ignitis grupė“, Vilniaus miesto savivaldybės, Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje, „Women Go Tech“ ir kitų.

„Pandemija aiškiai parodė, kad sėkmingai įmonių veiklai labai svarbu užtikrinti darbuotojų gerovę, nesvarbu, kokio amžiaus, lyties, tautybės, seksualinės orientacijos ar tapatybės jie būtų. Verslas atvirumą ir lygias galimybes jau mato kaip vieną iš savo strateginių tikslų, tad išties džiugu matyti augančią Įvairovės Chartijos bendruomenę, – sako Įvairovės Chartijos asociacijos Lietuvoje vadovė Rugilė Trumpytė.

OMD – didžiausias tarptautinis media agentūrų tinklas, priklausantis Omnicom Media Group, pripažintas Media Agency of the Year 2020 ir Media Global Agency 2021 pasauliniu mastu. Daugiau nei 100 valstybių dirba virš 12 tūkstančių profesionalų. OMD Lietuvoje teikia media komunikacijos strategijos ir planavimo paslaugas klientams jau 23 metus.

„Būdami globalios įmonės, kuri jau daugybę metų puoselėja itin aukštą įvairovės ir įtraukties kultūrą, dalimi, jaučiame pareigą ir atsakomybę stiprinti Įvairovės Chartiją Lietuvoje, užtikrinti jos sėkmingą veiklą ir idėjų sklaidą mūsų šalyje ir už jos ribų. Šiuolaikinei organizacijai nuomonių ir talentų įvairovė, pagarba vienas kitam ir kiekvieno kompetencijų įgalinimas – tai būtinosios sąlygos tvariam vystymuisi ir augimui. Šiomis vertybėmis mes grindžiame kiekvienos dienos darbą komandos viduje, su partneriais ir visuomene, – sako OMD biurio Lietuvoje vadovė Rima Olberkytė-Stankus. – Džiaugiamės oficialia naryste Įvairovės Chartijoje – esame atvira talentingų ir drąsių žmonių komanda, kuriai svarbu kurti pokytį visuomenėje.“

Įvairovės Chartija Lietuvoje prasidėjo kaip iniciatyva, kurią nuo 2018-ųjų plėtojo „Diversity Development Group“ ir SOPA. Tais pačiais metais Lietuvos Įvairovės Chartija tapo ir Europos Sąjungos (ES) Įvairovių Chartijų platformos dalimi.

2020-aisiais buvo įsteigta Lietuvos Įvairovės Chartijos asociacija, kuriai vadovauja R. Trumpytė ir šių metų balandį dviejų metų laikotarpiui valdyba – verslo, viešojo sektoriaus ir NVO atstovai: Odeta Bložienė, UAB „Burokėlis ir krapas“ vadovė, Evelina Dirmaitė, UAB „RIMI Lietuva“ personalo valdymo partnerė, Vilma Gabrieliūtė, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Lygių galimybių integravimo grupės vadovė, Jurgita Kuprytė, VšĮ „SOPA“ direktorė, Simona Leverienė, AB „Swedbank“ Karjeros centro vadovė, Marius Zelenius, Lietuvos oro uostų Komunikacijos skyriaus vadovas.

Back to news

Stay in the know

Sign up
Successfully subscribed! Thank you!